About us

THE BIGGEST BEE FARM WITH 2100 BEEHIVES

In 2009 we created the biggest bee farm in Bulgaria with 2100 beehives. From the beginning we continue to develop and enrich the variety of products.

100 TONS OF BEE HONEY PER YEAR

Today we can praise ourselves with about 100 tons of pure honey per year and a lot of satisfied customers.

Shops in the country

The biggest bee farm with 2100 beehives

Tons of honey per year

Production

За нас (пчеларска ферма Амброзия) голямо предимство е, че разполагаме с изцяло затворен кръг на производство. От пчелина; модерно оборудваната система за добив и съхранение на продуктите, през лабораторията и фабриката за преработка и пакетиране. Имаме инфраструктурата, която ни помага да предоставим възможно най-високо качество на разумна цена и следвайки всички изисквания на Българската Агенция по Храните и директиви на Европейския съюз. С други думи – винаги високо качество на добра цена.

Пчелина

1

Добив и съхранение на продуктите

2

Преработка

3

Пакетиране

4

Какво ни отличава

  • Огромно предимство е нашата разнообразна гама продукти. Работим усърдно за разработване на нови продукти с акцент върху ползите за здравето на нашите клиенти. Заедно с десетките видове чист пчелен мед, предлагаме на клиента и над 10 комбинации от пчелни продукти с полезни билки и подправки. Освен вкусни те са и много полезни за здравето ни и ако храната може да лекува, то това е най-доброто доказателство.
  • Друго предимство е изградената от над 10 години търговска мрежа в страната. Имаме представителни магазини в София и няколко големи града в България. Така клиентът може лично да се запознае с нас и продуктите ни. Разбира се, акцент е развитието на нашия онлайн магазин, но при желание клиентите могат да ни посетят и лично. Това дава допълнителна прозрачност и помага за изграждане на доверие в марката ни.

History of Ambrosia

Нашата пчеларска ферма е чудесен пример за това как с работа, упоритост, постоянство и малко късмет, човек може да постигне мечтите си и да направи от хобито си сериозен семеен бизнес. Запален пчелар, иноватор, ментор, създател и вдъхновител на всичко. Много са думите, които можем да кажем за собственика на нашата Амброзия – Стефан Стефанов или дядо Стефчо за по-кратко. Пчелар любител вече 30 години (по това време), през 2009 реши и създаде Амброзия буквално от нищото. С много мъки, разбира се, участвайки в много Европейски програми (може и така, ако не е целта просто да се откраднат парите) и заедно с всички нас – деца, внуци и правнуци. Така започна и така продължава да се развива нашата Амброзия. От тогава до днес работим заедно и усърдно, за да обогатяваме нашия асортимент и да предлагаме на клиентите ни чист, Български пчелен мед и пълна гама от пчелни продукти.

Какво предстои – още работа и още доволни клиенти на Амброзия 🙂 !